Home > Belgische verdediger Xander Lambrix tekent voor TOP Oss
NIEUWSTOPIC
Belgische verdediger Xander Lambrix tekent voor TOP Oss
7 juli 2023
De verdediging van TOP Oss voor het komende seizoen krijgt inmiddels duidelijk vorm. De club legt vandaag opnieuw een centrale verdediger vast. De 23-jarige Belg Xander Lambrix komt transfervrij over van Roda JC en tekent in Oss een contract tot medio 2024 met een optie op nog een jaar.

De linksbenige Lambrix belandde op zijn zevende al in de jeugdopleiding van KRC Genk, die hij vervolgens volledig doorliep. Op 19-jarige leeftijd speelde hij als aanvoerder van hun team in de UEFA Youth League tegen clubs als Napoli, Salzburg en Liverpool. Een jaar later maakte de Belg zijn debuut in het Nederlands profvoetbal bij Roda JC, waar hij uiteindelijk gedurende drie seizoenen in 49 competitiewedstrijden op het veld kwam te staan.

“Het familiaire gevoel van deze club spreekt mij aan”, ligt Lambrix zijn keus voor de Ossenaren toe. “Daarnaast voel ik mij zeer thuis in de speelstijl van het Nederlandse voetbal, en kijk ik ernaar uit mij daarin te blijven bewijzen. Ik hoop het Frans Heesen Stadion snel te kunnen laten zien wat ik in huis heb!”

“Xander beschikt over opbouwende kwaliteiten en een juiste combinatie van ervaring en bewijsdrang”, aldus technisch directeur Linton Posthumus. “Daarnaast heeft hij een zeer gedegen opleiding genoten bij Genk en kan hij meerdere posities bespelen. Hij is weliswaar het meest ervaren als centrale verdediger, maar is ook inzetbaar als linksback of controlerende middenvelder. Welke positie hem bij TOP Oss het beste past, gaan we het komende seizoen zien.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...