Home > Bas van Rossum benoemd tot nieuwe algemeen directeur van TOP Oss
NIEUWSTOPIC
Bas van Rossum benoemd tot nieuwe algemeen directeur van TOP Oss
14 juli 2023

TOP Oss is verheugd om aan te kondigen dat Bas van Rossum is aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Van Rossum zal vanaf 1 september starten in zijn nieuwe rol, waar hij verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling, vormgeving en uitvoering van het algemeen, marketing/communicatie- en financieel beleid.

Vanaf 2002 was Van Rossum ook al 3,5 jaar actief bij TOP Oss. Medio 2005 vertrok hij naar N.E.C. en die club verliet hij in 2011 nadat hij door Ajax was gevraagd daar te gaan werken. In Amsterdam was hij 7,5 jaar werkzaam op de commerciële afdeling en samen met zijn team verantwoordelijk, voor de belangrijkste partners. Na zijn periode bij Ajax werkte hij vijf jaar als docent Sportmarketing & Sporteconomie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De laatste jaren combineerde hij dat met zijn eigen bedrijf, van waaruit hij één dag per week algemeen directeur van N.E.C., Wilco van Schaik en commercieel manager Robin Faber adviseerde.

Bas van Rossum reageert enthousiast op zijn aanstelling: “Geweldig om weer terug te zijn in het Frans Heesen stadion, waar mijn carrière ooit begon. Mijn enthousiasme om vanuit deze bestuurlijke functie verder te gaan bouwen aan TOP Oss werd versterkt door de prettige gesprekken met de huidige directie en enkele belangrijke aandeelhouders. Hun vertrouwen voelde ik al heel snel, ik ken de charme en grootte van de club en grijp deze kans graag aan. Met oog voor fans, sponsors en de Osse samenleving, moeten we de groeikansen op het gebied van marketing, commercie en communicatie gaan benutten, zodat de club in de regio meer waardering en financiële steun gaat verdienen. Ik kijk uit naar de samenwerking met bekende en nieuwe collega’s, supporters, businessclubleden en aandeelhouders en verheug me weer op het mooie avondje TOP.”

Huidig algemeen directeur Jack van Lieshout reageert verheugd op de komst van zijn opvolger: “Bas heeft ons in de gesprekken overtuigd met zijn strategische visie over hoe hij TOP Oss verder wil brengen. Ik heb Bas leren kennen als een no-nonsense professional, een commercieel voetbaldier met oog voor supporters en sponsors en ben blij het stokje na een interim periode van anderhalf jaar aan hem te mogen overdragen. Mooi dat hij als stagiair hier ooit begon en nu als algemeen directeur de club verder gaat professionaliseren met focus op prestaties buiten het veld. Zijn ervaring bij N.E.C. en als ‘Head of Sponsoring’ bij Ajax neemt hij mee evenals zijn netwerk van de HAN waar hij 1 dag per week aan verbonden blijft. Zo kan hij TOP Oss ook verbinden met talentvolle stagiaires”.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...