Home > AZ maat te groot in beker voor TOP Oss 0 – 2
NIEUWS
AZ maat te groot in beker voor TOP Oss 0 – 2
22 januari 2020

Het was uitermate vervelend dat dit mooie affiche in de beker gepaard ging met een behoorlijk dichte mist. Voetbal moet je als toeschouwer kunnen zien en daar was nauwelijks sprake van deze avond. Dat was meer dan jammer.

Wegens de mist werd er met de oranje bal gespeeld.

Foto’s: Bert van Berkum

Effectief AZ
De wedstrijd kende een nogal eentonig verloop. AZ had, zoals verwacht, veelvuldig de bal en wist daar eigenlijk nauwelijks kansen uit te scheppen. Voor TOP Oss gold dat we eigenlijk de gehele wedstrijd geen uitgespeelde kans wisten te creëren. Dat was tegen een imponerende tegenstander als AZ zeker geen schande. Je hebt in zo’n wedstrijd, om ook maar enige kans op succes te hebben, nogal wat geluk nodig. Dat hadden we niet. Nadat we 37 minuten lang redelijk makkelijk overeind bleven met sterk verdedigend werk en een dito teamgeest was het tweede (afstand!)schot op doel voor de Alkmaarders direct raak. Dat is uiteraard ook een kwaliteit. Dani de Wit schoot vanaf 17 m gedecideerd binnen 0-1.

Verdubbeling achterstand
In de fase na deze goal kregen wij het moeilijker maar bleef de stand tot aan de rust gehandhaafd. Na de rust wilde TOP Oss vanuit een gesloten organisatie, hetgeen noodzakelijk was, toch meer aanvallende accenten zetten. Dat lukte niet. De gasten bleven eenvoudigweg te sterk. In de 54e minuut kregen zij ook nog een strafschop. Een strafschop die weliswaar te verdedigen was maar ook erg makkelijk gegeven. Temeer omdat de voorzet niet eens in de buurt van de situatie terecht kwam. Dan vraag je je toch altijd af of wij zo’n strafschop ook gekregen zouden hebben. Dat blijft voor altijd een vraag. Koopmeinders verzilverde het buitenkansje zeer koelbloedig: 0-2.

Goede sfeer
Ondanks dat het spelbeeld niet veranderde en de mist  verergerde, bleef de sfeer op de tribunes amusant, uitgelaten en sympathiek. Onze ploeg werd hartstochtelijk aangemoedigd omdat het publiek de niet aflatende inzet van onze mannen waardeerde. De zeldzame malen dat wij dreigend werden, werden met oprecht applaus ondersteund. Tot het eind toe bleven we goed verdedigen en gaven we nauwelijks kansen weg. Immers, zelfs de beide doelpunten waren geen grote kansen. Naast de goals wist AZ twee echte duidelijke kansen te noteren, en wat kansjes.

De avond eindigde in een dichte mist met een 0 – 2 nederlaag. Een volledig verdiende nederlaag tegen een uitermate sterke ploeg. Ook een club die zich in alles goed manifesteerde. Voor ons rest nu weer de competitie. En daar gaan we volop mee aan de slag!