Home > Amusante puntendeling tegen Telstar
NIEUWS

Amusante puntendeling tegen Telstar

13 oktober 2019

TOP Oss heeft zich zaterdagavond hersteld van de zeperd in Den Bosch. Het elftal van Klaas Wels legde tegen Telstar een prima pot op de mat, maar moest genoegen nemen met één punt. Het werd 2-2.

Pieter Langedijk vormde samen met Danzell Gravenberch het spitsenduo. Cas Peters was geblesseerd en Lars Hutten heeft een halve trainingsweek gemist vanwege ziekte.

Foto’s: Bert van Berkum

Fris
TOP speelde van meet af aan met energie en vertrouwen en dat leverde al vroeg in de wedstrijd de eerste kans op. Cihat Çelik stak Pieter Langedijk weg en die probeerde Anthony Swolfs met een diagonaal schot te verschalken. De keeper dook de bal uit de hoek.

Ondanks het Osse overwicht kreeg Telstar ook een dikke kans. Reda Kharchouch kwam per ongeluk in balbezit en stond plots vrij voor debutant Damien Perquis. De Franse goalie zag de bal centimeters naast gaan.

Sterke Gravenberch
In de spits stond Danzell Gravenberch. Hij verving de geblesseerde Cas Peters en deed dat met verve. Hij was balvast, doelgericht, handig en sterk. Niet toevallig leidde hij het openingsdoelpunt in. Na een fijn één-tweetje bracht hij de bal laag voor het doel. Niels Fleuren stond klaar om hem in te tikken, maar Telstar-verdediger Shaquille Sno was hem voor: 1-0.

Onder aanvoering van Gravenberch bleef TOP beter, maar kreeg Telstar de 1-1 cadeau. Kharchouch nam de bal met de hand mee, zo bleek uit de beelden, fopte Lorenzo Piqué en schoot beheerst de gelijkmaker tegen de touwen. Gelukkig konden de rood-witten toch nog met een voorsprong gaan rusten. Langedijk had de per-fec-te voorzet op Philippe Rommens in huis en die knikte de bal heel precies binnen.

Weer Kharchouch
In de 52e minuut had Rick Stuy van den Herik de 3-1 op zijn kruin toen hij een vrije trap van Rommens licht toucheerde. De bal werd voor de lijn weggehaald en aan de andere kant kwamen de bezoekers voor de tweede keer langszij. Een strakke voorzet vanaf links werd door Kharchouch onberispelijk ingeschoten.

Kansen over en weer
Met de 2-2 op het scorebord kwamen er mogelijkheden voor beide ploegen om de volle buit te pakken. TOP kreeg de grootste kansen, maar Elayis Tavsan de eerste. De rappe aanvaller werd echter gestuit door de uitstormende Perquis.

Een dikke tien minuten later gaf invaller Enzo Stroo piekfijn voor op Langedijk. Die kopte goed, tegendraads en naar de grond, maar de bal ging nét naast. Daarna was ook Sjoerd Overgoor heel dichtbij een treffer. Na een slimme loopactie verschijn hij vrij voor Swolfs. Die probeerde hij met een stift te verschalken, maar de keeper kon nog een hand tegen de bal krijgen.

In de slotfase was TOP leeg gespeeld en werd duidelijk dat een remise het hoogst haalbare was.

Opstelling TOP Oss
Perquis; Opdam, Piqué, Asmelash, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, P. Rommens, Çelik (67. Overgoor); Langedijk (78. Hutten) en Gravenberch (67. Stroo)

Er kon twee keer gejuichd worden. Helaas niet na 90 minuten. Op naar Cambuur!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?