Home > “Als we ons voetbal blijven spelen zijn we voor iedereen een lastige tegenstander en dat moeten we vasthouden”
NIEUWS
“Als we ons voetbal blijven spelen zijn we voor iedereen een lastige tegenstander en dat moeten we vasthouden”
24 januari 2022

Afgelopen vrijdag wonnen de Ossenaren, mede door een hattrick van Kay Tejan, verdiend met 1-3 bij Helmond Sport. Tijd om lang na te genieten van deze overwinning is er niet, want drie dagen later staat de inhaalwedstrijd tegen Jong AZ alweer op het programma. Gaat de ploeg van Bob Peeters de overwinning van vrijdag een goed vervolg geven?

“We creëerde kansen, toonde veerkracht en gaven de tweede helft bijna niks weg.”

Foto’s: Bert van Berkum

Helmond Sport

De eerste overwinning van 2022 is een feit voor de ploeg van Bob Peeters. Na een goede wedstrijd stapte zijn team met een 1-3 overwinning van het veld af. “Ik vond ons het eerste halfuur slordig, want we kwamen niet goed uit de startblokken. Norbert Alblas pakte er een paar goede ballen uit en we lieten ons helaas verrassen door een indraaiende corner. We herstellen ons goed en het laatste uur speelde we echt goed en toonde we veerkracht. We creëerde veel kansen en op het juiste moment maken we de 1-2 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Dat kwam ook omdat we verdedigend erg goed stonden in de tweede helft en we geen kans hebben weggegeven.”

Beloning

Bob Peeters heeft het al vaker aangegeven dat het balletje een keer de goede kant op moet gaan vallen. Na de overwinningen tegen VVV Venlo en Helmond Sport zit er een stijgende lijn in voor de Ossenaren. “Het is een ontwikkelingspunt voor de ploeg, maar ik ben heel blij dat we de wedstrijd hebben uitgespeeld tegen Helmond Sport. We controleerde de wedstrijd en de tegenstander heeft nooit het gevoel gehad dat er nog iets te halen viel. Tegen VVV Venlo kwamen we nog onder druk, maar tot mijn blijdschap wonnen we die ook. Als we ons voetbal blijven spelen zijn we voor iedereen een lastige tegenstander en dat moeten we vasthouden.”

Jong AZ

Vanavond staat er een inhaalwedstrijd op het programma. Jong AZ komt naar het Frans Heesen Stadion, maar met welke spelers ze aantreden blijft nog een raadsel. “Afgelopen vrijdag speelde ze met een hele jonge ploeg. Als je dan ziet welke spelers er op de bank zaten bij AZ-Cambuur dan is dat toch een verschil. Het analyseren voor zo’n wedstrijd is ook lastiger dan anders dan normaal, want één je weet niet wie er gaat spelen en ten tweede ze switchen vaak van systeem. Dat maakt het niet zo makkelijk, maar we proberen de jongens voor de volle 100% voor te bereiden.”

Blessures

Bob Peeters moet het in het duel met Jong AZ stellen zonder drie spelers. Stephen Buyl, Dominik Velecky en Hüseyin Dogan moeten het duel aan zich voorbij laten gaan.

Klaar voor de tweede wedstrijd in zeven dagen!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...