Home > “Als altijd gaan we voor de winst”
TOPIC

“Als altijd gaan we voor de winst”

9 augustus 2019

Op 26 juni stond Klaas Wels na een succesvol seizoen weer voor het eerst op het trainingsveld. Ongeëvenaard gedreven en met veel zin in het nieuwe voetbaljaar. Nu, tweeënhalve maand later, is hij blij met de spelers die hij nu onder zijn hoede heeft, maar steekt-ie niet onder stoelen of banken dat er nog het nodige moet gebeuren. “Elke trainer heeft z’n selectie het liefst zo vroeg mogelijk al rond. Zo ver zijn wij op dit moment nog niet”, vertelt Wels.

“We hebben nog niet alle posities goed ingevuld. Dat heeft begrijpelijke oorzaken, maar de voorbereiding is daardoor wat moeizaam verlopen. Ongetwijfeld gaat er nog wat gebeuren en dat zal positieve gevolgen hebben. Dan neemt de weerstand op trainingen toe en gaat de concurrentie omhoog.”

“Natuurlijk is het belangrijk dat we compact spelen en goed zijn aan de bal; met lef en initiatief. Een voor ons bekend recept dus.”

Progressie
Wels zou Wels niet zijn als hij ondanks wat strubbelingen niet onverstoorbaar door zou gaan. Veel jongens zijn gebleven en zij weten precies wat er gevraagd wordt. Bovendien kon hij deze week vier nieuwe spelers verwelkomen. “Ik zie ook zeker verbetering en ik merk dat we progressie boeken. Begrijp me niet verkeerd. Er staat een behoorlijke basis die perspectief biedt, maar we werken er met z’n allen hard aan om nog een aantal versterkingen met veel potentie binnen te halen. Hoe dan ook, als altijd gaan we vanavond voor de winst.”

Al komen ze met de O19
De trainer, zijn staf en spelers trappen het nieuwe seizoen in eigen huis af tegen Jong Ajax. Telkens als TOP tegen de Amsterdammers speelt, herhaalt Wels zijn analyse. “Zij hebben altijd een elftal met veel kwaliteit. Ook dit seizoen. Al komen ze met de jongens van O19. Ajax-spelers zijn altijd van een hoog niveau. Wij zullen daar een enorme teamgeest tegenover moeten zetten en we zullen met veel onderling vertrouwen aan de aftrap moeten staan. En natuurlijk is het belangrijk dat we compact spelen en goed zijn aan de bal; met lef en initiatief. Een voor ons bekend recept dus. Waar we precies staan, dat weten we vanavond om 21.45 uur”, besluit Wels.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...