Home > Almere City FC wordt na een uitstekende tweede helft verslagen
NIEUWS

Almere City FC wordt na een uitstekende tweede helft verslagen

17 november 2018

TOP Oss heeft vrijdagavond met 2-0 van Almere City FC gewonnen en staat daardoor sowieso één dag op de vierde plek. Het elftal van Klaas Wels wipt over de Almeerders én FC Twente heen. De Tukkers spelen morgen nog tegen Go Ahead Eagles.

Huseyin Dogan was opnieuw het goudhaantje. Hij maakte beide treffers en heeft er nu al twaalf inliggen.

Weinig verheffend voor de pauze
De eerste helft was niet bepaald enerverend. Beide ploegen hielden het achterin dicht en lieten zich niet uit de tent lokken. Daardoor waren de kansen spaarzaam in het Frans Heesen Stadion. City-middenvelder Ricardo Kip kreeg de grootste mogelijkheid, maar schoof de bal voor het doel van Olij langs.

Van andere orde
Na de pauze was het stukken leuker. En dat lag vooral aan TOP Oss. De mannen van Wels speelden verzorgd en zetten hoger druk, waardoor de bezoekers langzaam maar zeker omsingeld werden. Dat leidde na een klein uur spelen tot de 1-0. Huseyin Dogan speelde zich goed vrij, bleef rustig en schoot met links zijn elfde van het seizoen binnen.

Opnieuw volwassen
In de fase daarna bleef TOP oppermachtig en wist Almere City FC – toch de nummer vijf – niets te creëren. Dogan wel. Hij ontving in de 79e minuut een lange bal van Maikel Verkoelen en maakte een typische Dogan-goal. De topschutter kneep naar binnen en prikte in de korte hoek raak: 2-0. Het is niet voor het eerst dat hij op deze wijze doeltreffend is.

In de slotfase ging Almere nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar écht gevaarlijk werden ze niet. Daardoor houdt de zegereeks aan en nestelen de rood-witten zich steviger in de top.

Scoreverloop
59. Dogan 1-0, 78. Dogan 2-0

Opstelling TOP Oss
Olij; Verkoelen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Nieveld, Smeets; Dogan (90. De Regt) en Oratmangoen.

Op naar Go Ahead Eagles!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing Jong Ajax – TOP Oss

Vrijdag gaan we op bezoek bij de kampioen van vorig jaar: Jong Ajax. De Amsterdammers staan nu elfde, maar hebben nog steeds heel wat in de mars. Zo won het beloftenteam vorige week met...

MATCHDAY: sfeeractie op Vak C!

Een wedstrijddag is dé dag. Hier draait het om. Voor spelers en trainers uiteraard, maar ook voor de wasvrouw, de verzorger, de parkeerwachter en alle supporters. Van jong tot oud. Man,...