Home > Almere City FC verslaat TOP Oss in de stromende regen
NIEUWS

Almere City FC verslaat TOP Oss in de stromende regen

7 december 2019

In barre omstandigheden heeft TOP Oss geflatteerd doch verdiend met 3-0 verloren van Almere City FC. We hebben weliswaar strijd gezien in het Yanmar stadion, maar het elftal onder interim-trainer Ole Tobiassen was het meest effectief.

Door: Lotte van den Eertwegh

 

Dennis Hettinga startte in de basis, nadat hij vorige week een prima wedstrijd speelde tegen FC Eindhoven. Dit was zijn tweede basisplaats.

Vroege tegentreffer
Na vier minuten spelen was het al raak voor de thuisploeg. Dat gebeurt TOP Oss vaak, een apathisch ogende start. Doelman Perquis schatte een voorzet niet goed in maar het lukte wel om de eerste inzet goed te keren. Echter vond het schot van Thomas Verheydt wel het net en bracht hij daarmee zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de negende minuut creëerde TOP Oss een aardige kans. Giovanni Büttner werd de hoek in gestuurd en sneed vervolgens naar binnen om op doel te schieten. Een goed schot, maar Joshua Smits hield zijn doel schoon met een mooie redding op deze inzet. Even daarna kregen de Ossenaren zelfs een enorme kans! Helaas kon Sjoerd Overgoor de afgemeten voorzet niet tot doelpunt promoveren. Een belangrijk moment.

Niet effectief
In het verloop van de eerste helft kwamen er meer kansen voor de Ossenaren, maar ook Almere City FC kwam geregeld gevaarlijk voor het doel van TOP. Beide teams leken moeite te hebben met de zeer gladde grasmat, waardoor er glijpartijen ontstonden en het voetballen moeilijk werd. Voor rust pakten twee Ossenaren nog een gele kaart: Rick Stuy van den Herik en Hennos Asmelash. Beide ploegen lukte het voor rust niet meer om een treffer te maken en zo gingen ze met een terechte 1-0 achterstand op het scorebord de rust in.

Sterker terugkomen
Direct in de tweede helft begon de ploeg van Klaas Wels fel. Er werd veel druk gezet naar voren en in de 52e minuut was daar bijna de gelijkmaker, ware het niet dat de inzet van Piqué van de lijn werd gehaald. De ploeg van Wels zat absoluut in een betere fase, maar toch lukte het Almere City FC om in de 65e minuut het tweede doelpunt binnen te schieten. Een lange bal van Perquis werd door de verdediging van de thuisploeg lukraak weer de andere kant op gewerkt, waar nog drie aanvallers voorin te vinden waren. De spelers van TOP Oss waren grotendeels in de aanval te vinden. Een man-meer-situatie was het gevolg. Venema deed het echter gewoon zelf: 2-0. Een onverwachte tegenslag in een fase dat de rood-witten het tij leken te keren.

Eindigen met nog een domper
In minuut 83 krijgt Almere City FC nog erg gemakkelijk een penalty van de Belgische arbitrage na wederom een glijpartij. De strafschop werd niet goed ingeschoten en doelman Perquis zat in de goede hoek. Ondanks deze redding bleef de 3-0 niet uit. Na een corner van de Flevolanders kende Lorenzo Piqué een wel zeer ongelukkig en illustratief moment. Hij kopte de bal in eigen doel en de derde treffer voor de tegenstander was een feit. Dit was tevens de einduitslag van deze avond. Een sombere avond waarin de omstandigheden slecht waren en de ploeg van Klaas Wels een onnodige doch verdiende nederlaag leed. Geen vervolg dus op de overwinning van vorige week. Aanstaande vrijdag: thuis Excelsior!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...