Home > Almere City FC klopt TOP Oss in resterend uur
NIEUWS

Almere City FC klopt TOP Oss in resterend uur

26 maart 2019

TOP Oss had uitstekende zaken kunnen doen in de Keuken Kampioen Divisie, maar dat is mislukt. Deel 2 van de wedstrijd in Almere liep niet goed af; de Flevolanders wonnen met 3-0.

Ronald Koeman verdedigde het doel, omdat eerste doelman Nick Olij een breuk in zijn onderarm heeft opgelopen.

Afwachtend
TOP Oss begon niet goed aan de resterende 62 minuten. De thuisploeg was feller en frisser en Klaas Wels zag dat zijn ploeg zich de kaas van het brood liet eten. Hij was daardoor behoorlijk aanwezig aan de zijlijn met luidruchtige aanwijzingen.

Toch was de eerste mogelijkheid voor TOP. Bryan Smeets jaagde goed door, snoepte de bal van Anwar Bensabouh af en zocht Husyein Dogan met een steekpass. Die kwam net een teenlengte tekort om de bal te controleren.

Deksel op de neus
In dezelfde minuut werd de slechte opening afgestraft door Almere City. Illias Alhaft liep makkelijk weg bij twee verdedigers en schatte de pass van Youri Loen op waarde. Daarna omspeelde hij Koeman simpel en schoof de 1-0 binnen.

Meteen na de pauze werd er opnieuw niet goed ingegrepen bij een Almeerse aanval vanaf de aftrap. Een lange bal werd half weggekopt, waarna hij achter de verdediging stuitte. Stijn Meijer profiteerde optimaal door de bal over Koeman – die te ver voor zijn goal stond – te liften. Even later had Loen ook nog de 3-0 op de schoen, maar hij schoot naast.

Kansen op 2-1
Daardoor bleef TOP in leven en was de spanning in de 55e minuut bijna terug. Smeets dook op in de 16, maar trof Almere-doelman Agil Etemadi. De rebound werd door Dogan centimeters overgeschoten.

Wels greep daarna in. Koen van der Biezen en Delano Ladan kwamen erbij en er werd opportunistisch gespeeld. Met resultaat. Een lange bal van Dennis Janssen en Ladan werd door Damon Mirani naar de grond gewerkt: rood en een strafschop. Dogan ontfermde zich over het buitenkansje, maar miste net als tegen Jong Ajax. Etemadi dook zijn inzet uit het doel van de Almeerders. Een écht slotoffensief bleef daardoor uit en in de blessuretijd maakte Ricardo Kip zelfs nog 3-0.

Ranglijst
Het is spannender dan ooit in de competitie. Het verschil tussen de nummer zes (RKC Waalwijk) en de veertien (FC Eindhoven) bedraagt slechts drie punten met nog acht ‘finales’ op de rol. TOP staat nog altijd zevende.

Slikken en weer doorgaan, want de spannende strijd duurt voort. Vrijdag komt Jong AZ op bezoek in Oss!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...