Home > “Alles begint steeds meer op zijn plek te vallen”
NIEUWS

“Alles begint steeds meer op zijn plek te vallen”

10 november 2020

Na een lange trainingsweek is het tijd om ons op te maken voor een nieuw duel in de competitie! Na veel wedstrijden op elkaar, was Wels met zijn ploeg nu tien dagen ‘wedstrijdvrij’. Een mooie periode om toe te werken naar de volgende wedstrijd in de competitie. TOP Oss gaat het in speelronde elf opnemen tegen Excelsior, in Rotterdam.

Op vrijdag 29 oktober kwam het elftal van Wels voor het laatst in actie, tegen De Graafschap. Daarna heeft de oefenmeester zijn ploeg een weekend vrij gegeven om er vervolgens weer volle bak tegenaan te kunnen gaan! Wels: “De selectie voor de wedstrijden was klein, er hebben dus veel jongens twee wedstrijden in een korte periode moeten spelen. Daarom gunde wij hen even rust om te herstellen. Die paar dagen hebben voor iedereen goed gedaan, zowel mentaal als fysiek.”

Foto’s: Bert van Berkum & Ronald Goudberg

 

Kritisch
Hoewel de wedstrijd tegen De Graafschap ver weg lijkt, worden daar punten uit meegenomen naar de volgende wedstrijd. Beknopt noemt Wels deze: “We hadden met name in de eerste helft een hoog niveau aan de bal, dat is positief. Maar ik vind ook dat we daaruit meer kansen moeten creëren. Daar zijn we in die lange trainingsweek dan ook mee bezig geweest.” In de tweede helft kon De Graafschap meer op de helft van de Ossenaren gaan voetballen, daar heeft de coach van TOP ook een verklaring voor: “We hebben met name minder snel druk gezet, dat heeft altijd met veel dingen te maken, maar daardoor werden we te ver terug gedrongen. Dat kan beter. Echter is het gevoel goed, maar we willen wel kritisch zijn.”

Fysiek in orde
De ploeg van TOP Oss staat er fysiek goed voor, vertelt Klaas Wels. Het blessureleed wordt minder en in wedstrijden ziet de oefenmeester dat zijn team het goed vol kan houden. “Het geeft bevestiging dat wij op de goede lijn zitten. Als ik kijk naar de blessures die er wél nog zijn, zijn dat veelal contactblessures. We trainen dus op een manier dat we weinig blessures hebben én dat we fit zijn.” Wels noemt het twee belangrijke pijlers om succesvol te kunnen zijn. Echter moet er altijd rekening gehouden worden met coronabesmettingen: “Dat maakt Dat het lastig in te schatten is wie je tot je beschikking hebt.” Gelukkig kunnen we melden dat de selectie van TOP daar nu goed voor staat!

Excelsior
Excelsior bezet momenteel plek negen op de ranglijst en staat daarmee in het linker rijtje. Mede te danken aan hun sterke voorhoede, is Klaas Wels van mening. “Het voert voor mij echt te boventoon dat zij een geweldige aanval hebben. Als wij dat weten te beteugelen, zal dat bepalend zijn of wij resultaat zullen behalen.” Klaas Wels is er uiteraard van overtuigd zijn selectie zo goed mogelijk voorbereid te hebben. “We weten wat we kunnen verwachten en ook wat we ertegenover gaan en moeten zetten.”

Blessures
Goed nieuws op het gebied van blessures: Philippe Rommens zal morgen voor het eerst in lange tijd bij de wedstrijdselectie zitten! Zijn broer Olivier is helaas geblesseerd, net zoals Grad Damen, Mart Remans en Lars Hutten.

 

We gaan weer voor een mooie avond!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – NAC

Na het behalen van een gelijkspel in Volendam is het aankomende vrijdag weer tijd voor een Brabants onderonsje! In het Frans Heesen Stadion komt provinciegenoot NAC Breda op bezoek....

Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss

Een week na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven staat voor de ploeg van Klaas Wels de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen de...