Home > Alleen de punten tellen
NIEUWS

Alleen de punten tellen

8 februari 2019

Cijfermatig is TOP Oss na de winterstop teleurstellend begonnen. Alleen tegen N.E.C. Nijmegen werd gelijkgespeeld en de overige drie duels gingen verloren. Toch zijn er kijkend naar het vertoonde spel genoeg positieve dingen te benoemen. Het uur tegen RKC Waalwijk, de eerste helft in Den Bosch en de kansenregen tegen N.E.C. bijvoorbeeld.  Maar… “Van deze gedachte moeten we juist af”, reageert trainer Klaas Wels. “Cijfers liegen nooit.”

“Eén uit vier is een slecht gemiddelde. Dat we ‘niet onaardig’ gespeeld hebben, telt niet. En dat moet landen bij de spelersgroep. Als het besef er is dat het echt alleen om de punten gaat en we combineren dit met onverzettelijkheid en goed spel, pas dan komt het goed met TOP Oss. Blijven we te kinderlijk in het maken van fouten of valt het team uit elkaar? Dan moeten we als staf ingrijpen.”

Wels kan in elk geval geen beroep doen op Dean van der Sluys. De linksback heeft nog te veel last van zijn rechterenkel. Dennis Janssen is een twijfelgeval en Jordie Briels revalideert nog altijd van een heupoperatie.

Waarom?
Zijn ploeg kan het. Dat is tijdens de eerste seizoenshelft meermalen gebleken. En juist daarom was Wels afgelopen maandag na Jong PSV – TOP Oss zo benieuwd naar wat er in de koppies van de spelers omging. “We werken met een groot deel van de spelersgroep al anderhalf jaar aan een bepaalde manier van spelen. Met en zonder bal. En ja, dat oogt misschien niet altijd even spectaculair, maar het is wel realistisch. Dat we hier dag in dag uit aan werken, maakt het voor mij onverklaarbaar dat we slordig aan de bal waren, verkeerde keuzes maakten en niet goed functioneerden bij de tegengoals. Waarom, waarom, waarom? Dat vroeg ik me af.”

Mogelijke veranderingen
Ingegeven door de matige serie van vier vraagt de oefenmeester zich ook af of hij tegen MVV Maastricht veranderingen moet doorvoeren. “ Ik wil in elk geval een elftal op de been brengen dat de wil om te winnen uitstraalt. Op trainingen en uiteraard tijdens wedstrijden. Dan kan het zijn dat er wisselingen doorgevoerd moeten worden. Misschien al heel snel.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...