Home > “Afgelopen vrijdag was veelbelovend”
NIEUWS
“Afgelopen vrijdag was veelbelovend”
28 februari 2020

We zijn inmiddels ruim over de helft van het seizoen en er zijn om precies te zijn nog tien speelrondes te gaan. Nog tien wedstrijden om punten binnen te slepen voor de ploeg van Klaas Wels. Afgelopen vrijdag werd er gelijk gespeeld op de Herdgang tegen Jong PSV. Geen drie punten, maar wel een veelbelovend spelbeeld. Zo vindt ook hoofdtrainer Klaas Wels: “Ik vond dat wij in alle facetten van het voetbalspel veel beter waren dan de afgelopen weken.” Dat compliment kunnen de mannen van TOP Oss in hun zak steken.

Geconcentreerde blikken bij Wels’ assistenten: Marcel van der Sloot en Pieter Tuns

Foto’s: Bert van Berkum & Soccrates Images

Goed spel op de Herdgang
“Tijdens de wedstrijd tegen Jong PSV zei ik na tien minuten dat ik al meer van de ploeg had gezien dan de week ervoor.” Dit bedoelt de trainer van TOP niet cynisch of gekscherend. Die eerste tien minuten wist TOP Oss namelijk meer op de helft van de tegenstander te voetballen, dan teruggedrongen te worden op de eigen helft. Wels: “We wisten heel vaak iemand in een geel-blauw shirtje te bereiken en we waren heel comfortabel aan de bal. Dan ga je vanzelf op de helft van de tegenstander spelen en dan krijg je vanzelf meer vertrouwen. Automatisch ga je dan sneller druk zetten.” Klaas Wels ziet twee momenten waar het even de andere kant op veerde. Na een half uur paste Jong PSV zich aan en gingen zij met drie man opbouwen. “We moesten even zoeken hoe we dat moesten oplossen, maar dat hebben we uiteindelijk goed gedaan.” Ook in het laatste kwartier van de tweede helft zag Wels zijn ploeg iets te ver achteruit lopen. Verder is hij tevreden over hoe zijn ploeg het heeft gedaan, zowel aan de bal als zonder bal. Positief dus! Nu is het zaak om dit vast te houden en dit soort wedstrijden in het vervolg om te zetten in winst.

Posities invullen
Voor de wedstrijd die komende vrijdag gespeeld gaat worden tegen Jong FC Utrecht zal Klaas Wels even moeten puzzelen. Naast enkele blessuregevallen zijn er namelijk twee schorsingen in de ploeg. Philippe Rommens en Lion Kaak zijn er allebei niet bij tijdens dit duel. “We gaan kijken wat er het beste bij de ploeg past in de komende speelwijze en wie er het meeste aanspraak maakt om deze posities in te vullen.” Hoe dan ook heeft Klaas Wels alle vertrouwen in zijn ploeg. Hij weet dat Jong FC Utrecht met een goed seizoen bezig is die veel weten te scoren. “Ze hebben een goed ingespeelde ploeg, desondanks zij jong zijn spelen ze toch vaak met dezelfde samenstelling. Het is een goed en knap geheel.”

Schorsingen en blessures
Zoals eerder vermeld zijn Philippe Rommens en Lion Kaak geschorst. Dennis Hettinga en Enzo Stroo zullen afwezig zijn wegens blessures.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...