Home > Achtervolgers naderen TOP Oss na nederlaag in Eindhoven
NIEUWS

Achtervolgers naderen TOP Oss na nederlaag in Eindhoven

5 februari 2019

Bij een overwinning op Jong PSV had TOP Oss goede zaken kunnen doen in de – ongekend spannende – middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Helaas lukt dat niet. De Eindhovenaren zegevierden met 3-1.

Gelijk opgaande start
De openingsfase van het duel op De Herdgang was weinig verheffend. Beide ploegen tastten wat af en TOP begon slordig. Het balbezit was veelal voor Jong PSV, maar zij wisten daar nauwelijks gevaar uit te stichten. Mattias Verreth was nog het gevaarlijkst met een indraaiende vrije trap die door iedereen gemist werd.

Meteen raak
Aan de andere kant was het elftal van Klaas Wels bij de eerste de beste kans direct trefzeker. Na een snelle spelhervatting van Nick Olij kon Bryan Smeets er vandoor en die had een piekfijne steekpass op Ragnar Oratmangoen in huis. Die bleef ijzig kalm voor Youri Roulaux, wachtte heel even en schoof vervolgens 0-1 binnen.

Meteen daarna werd TOP nog twee keer gevaarlijk. De eerste keer met hulp van Jong PSV. Maxime Soulas speelde hard terug op zijn doelman en die kon nog net op de lijn keren. Even daarna volleerde Lion Kaak knap met links, maar zag hij zijn inzet in de doelmond stranden.

Ragnar Oratmangoen maakte zijn tweede in twee weken en zijn derde van het seizoen.

Ommekeer in 180 seconden
In de 34e minuut viel prompt de gelijkmaker binnen. En hoe. Justin Lonwijk kwam vanaf links naar binnen en krulde de bal schitterend in de verre hoek. Drie minuten later stond het duel volledig op z’n kop. Lorenzo Piqué wilde een bal wegwerken, maar raakte daarbij een tegenstander: penalty. Mauro Junior ontfermde zich hierover en schoot 2-1 binnen. Dat was ook de ruststand.

Geen 2-2, wel 3-1
Na een uur spelen kreeg TOP de kans om score weer in evenwicht te brengen. Een PSV-verdediger gleed uit waardoor Oratmangoen er met de bal én Huseyin Dogan vandoor kon. Hij vond zijn kompaan, maar de topscorer schoot tegen een Eindhovens been.

In de tegenstoot was het voor Jong PSV wel prijs. Zakaria Aboukhlal ontving de bal van Mauro en schoot in de korte hoek raak.

Geen vuist
Wels bracht daarna Enzo Stroo en Olivier Rommens voor Lion Kaak en Norichio Nieveld. Met hen ging het elftal op zoek naar een wonderlijke ontsnapping, maar die kwam nooit echt dichtbij. Afstandsschoten (een stuk of zeven na de rust) gingen naast, zeilden over of eindigden in de handen van Roulaux.

Door de nederlaag neemt de concurrentie in de middenmoot toe. TOP blijft zevende met 35 punten. Twee meer dan de nummer 12 die vrijdag op bezoek komt: MVV Maastricht.

Scoreverloop
28. Oratmangoen 0-1, 34. Lonwijk 1-1, 37. Mauro (pen.) 2-1, 59. Aboukhlal 3-1.

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen, Piqué, Nieveld (67. O. Rommens), Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak (67. Stroo), P. Rommens, Smeets; Oratmangoen en Dogan.

Huseyin Dogan werd streng bewaakt. Hopelijk kan hij vrijdag tegen MVV Maastricht weer een gaatje vinden. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Jason Bourdouxhe versterkt TOP Oss

TOP Oss heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Jason Bourdouxhe komt als beoogd opvolger van Dean van der Sluys over van FC Emmen. De 27-jarige Belg tekent een contract voor twee...

Klinkende zege op nummer twee Sparta

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste...