Home > 300 keer Lorenzo Piqué en Rick Stuy van den Herik in het Osse rood-wit
NIEUWS
300 keer Lorenzo Piqué en Rick Stuy van den Herik in het Osse rood-wit
7 oktober 2022

Vanavond zet de club niet één, maar twee spelers in de schijnwerpers. Zowel aanvoerder Rick Stuy van den Herik als centrale verdediger Lorenzo Piqué hebben onlangs namelijk hun 300ste wedstrijd in het shirt van TOP Oss gespeeld. Zo’n mijlpaal mag niet ongemerkt voorbij gaan!

De 32-jarige Piqué speelt inmiddels al tien jaar in het Frans Heesen Stadion. De geboren Rotterdammer speelde in de jeugd van Feyenoord, kwam daarna bij ADO Den Haag terecht, en speelde een seizoen in Volendam. In Oss groeide hij vervolgens uit tot vaste waarde in het hart van de verdediging. Dat is zowel te danken aan zijn betrouwbaarheid, als de fantastische crosspass die hij in huis heeft. Vorige week in Helmond liet hij de bal daar nog het halve veld mee over zeilen, waarna Stuy van den Herik (29) het leer tussen de touwen trapte voor het winnende doelpunt. 

Het was een mooi voorbeeld van hoe feilloos de twee veteranen elkaar na al die jaren aanvoelen. Stuy van den Herik arriveerde immers slechts twee jaar na Piqué bij de club. Hij doorliep een andere jeugdopleiding in Rotterdam doorlopen had, namelijk die van Sparta. Daarna speelde hij voor het beloftenteam van NAC Breda, maar de Sliedrechtenaar kwam na twee seizoenen oostelijker in Brabant terecht. Daar werd het steeds moeilijker om een TOP Oss zonder hem voor te stellen. Bovendien draagt hij al jarenlang de aanvoerdersband over zijn rood-witte shirt, een rol die hem dankzij zijn beheerste spel en overzicht op het lijf geschreven is.

Na de talloze autoritten die zij samen naar de trainingen in Oss maakten, kennen Piqué en ‘Stuy’ elkaar door en door. Ze komen nog altijd vanuit de regio Rotterdam hiernaartoe, maar die andere stad aan de Maas is ondertussen hun thuis weg van huis geworden. Na ruim 300 profwedstrijden mogen zij zich met gerust hart Ossenaar noemen!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...